AgendaWat al geweest is en nog moet komen

Wat nog komt

Workshop Epilepsie en gedrag

 

“Er zit een aanval in de weg” is een term die door ouders en/of verzorgers vaak wordt gebruikt om de geprikkelde, slecht beïnvloedbare stemming te beschrijven, die vooraf kan gaan aan een zogenaamde "grand mal". Binnen de neurologie wordt vaak het verband gelegd tussen epilepsie en ontwikkelingsproblemen. Voor een aantal epilepsiesyndromen staan ook de bijbehorende gedragskenmerken beschreven. Er is echter niet veel literatuur verschenen over epilepsie en gedrag vanuit de hoek van de gedragswetenschappen. De invloed op het gedrag wordt vaak onderschat of gewoon helemaal niet (h)erkend. 
Tijdens deze workshop belichten we het verband en geven we de gelegenheid om ervaringen met mekaar uit te wisselen. 

Lees meer...

Slotmeeting 'Mind the gap!' het TSC project van de Koning Boudewijnstichting

Wat is echt belangrijk voor jou? Als moeder of vader van een kind met TSC? Als patiënt? Of als broer of zus? Daar gaat het project ‘Mind the Gap!’ van de Koning Boudewijnstichting (KBS) over. Het project nadert zijn eindfase. be-TSC vind het écht, écht, écht belangrijk dat we samen die eindmeet overschrijden. Doe daarom mee aan de eindsprint op zaterdag 18 november.

Lees meer...

TSC café - vrijdag 15 december - 20u00

Gelegenheid om in een gezellig kader te kletsen met mensen met wie je ongetwijfeld ervaringen deelt. Elk verhaal is anders, maar elke keer weer is het voelbaar dat er een rode draad door onze levens loopt die we van mekaar herkennen. 
Locatie wordt nog bepaald, maar deze keer gaat het door in of rond Antwerpen. 
Meer informatie, bel Eva op 0484 94 18 93 of houd de Faceboek groep in het oog!