GiveITaway is de hoogst originele Music-for-Life actie van PUC bvba en be-TSC voor RaDiOrg, Rare Diseases Belgium. Twee vliegen in één klap: bijdragen aan een beter milieu door hergebruik en correcte recyclage van ICT materiaal én bekendheid geven aan de problematiek van mensen met een zeldzame ziekte, zoals Tubereuze Sclerose Complex. Gert De Schutter, zaakvoerder van PUC, penningmeester van be-TSC en papa van Pepijn met TSC legt uit waarom hij dit doet. 

Gert De Schutter: "PUC bvba wordt 20 jaar. In plaats van een groot feest te geven, vieren we de twintigste verjaardag van PUC met een grote actie, GiveITAway. We roepen iedereen op om oud IT –materiaal te doneren ten voordele van RaDiOrg. Alle ingezamelde elektronica wordt gecontroleerd, opgewaardeerd en met garantie verkocht op de tweedehandsmarkt.
We doen dit voor deze organisatie omdat ze een stem geeft aan de noden van mensen met een zeldzame ziekte in België.
Tubereuze Sclerose Complex, de ziekte van onze Pepijn, is zelf slechts één van de meer dan 6000 gekende zeldzame ziekten. Hoewel die zeldzame ziekten onderling heel verschillend kunnen zijn, kampen ze bijna allemaal met dezelfde problemen: een moeilijke weg naar de juiste diagnose, beperkte expertise in eigen land, weinig onderzoek en voor 95% van de zeldzame ziekten géén geneesmiddel, enkel symptoombestrijding.  Bovendien vinden mensen met een zeldzame ziekte nauwelijks lotgenoten en begrijpen de mensen rondom hen moeilijk wat hun ziekte juist betekent.
RaDiOrg geeft mensen met een zeldzame ziekte een stem bij beleidsmakers, op politiek niveau maar ook in de zorgsector. De organisatie organiseert elk jaar acties op zeldzame ziektendag (de laatste dag van februari). En ze doet er alles aan om mensen met een zeldzame ziekte te ondersteunen.
Wat zij doen, komt ook mensen met Tubereuze Sclerose Complex, zoals onze Pepijn (10 jaar), ten goede en dat wil ik graag steunen."